Hoe help ik jou met linkbuilding?

De eerste stap is om je huidige backlinkprofiel door te nemen. Wat heb je zelf al gedaan aan linkbuilding? Zijn er bedrijven die op een organische manier naar jouw website hebben gelinkt? Zo ja, naar welke pagina’s gaan deze links en welke anchorteksten gebruiken ze daarbij?

Kortom, we beginnen met een SEO audit, maar kijken dan heel specifiek naar het onderdeel backlinks en autoriteit. Zodra we goed in beeld hebben gebracht wat de huidige stand van zaken is, gaan we aan de slag met een linkbuilding strategie.

Linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding strategie

Een linkbuilding strategie is eigenlijk niets anders dan een plan van aanpak. We bepalen daarin de volgende onderdelen:

  • Wat voor type backlinks zijn er nodig? (bijv. artikelen, homepagelinks, startpagina’s)
  • Op wat voor websites zoeken we backlinks? (nieuwssites, blogs, websites met veel bezoekers)
  • Hoeveel backlinks zijn er nodig en over welke periode?
  • Wat voor budget is er nog extra nodig voor linkbuilding?

Verder gaan we aan de slag met het bedenken van ideeën om nieuwe links te verkrijgen. En dan natuurlijk het liefst gratis. Een aantal tips om dit te realiseren heb ik onlangs al in mijn artikel over linkbuilding gedeeld.

1. Linkbuilding audit

Hoe staat je huidige backlinkprofiel ervoor? Hoe doen je concurrenten het?

2. Linkbuilding strategie

Welke strategie past bij jouw backlinkprofiel het beste?

3. Planning

In welke periode gaan we de gewenste backlinks realiseren?

4. Meten en bijsturen

Wat zijn de resultaten? Gaat het hard genoeg? Of moeten we bijsturen?

Linkbuilding is een doorlopend proces

Als je voor het eerst begint met linkbuilding, dan is het goed om het volgende te beseffen: linkbuilding is een doorlopend proces. Je bent er dus nooit klaar mee. Je concurrentie staat namelijk ook niet stil. Om winstgevende posities te bemachtigen en te behouden, zal je linkbuilding moeten blijven doen. Het wordt dus een vast onderdeel van je complete SEO strategie.

Transparantie in de kosten en werkwijze
Als je linkbuilding door SEO Consult laat doen, betekent dit dat je 100% helderheid hebt over de kosten. Vooraf bespreken we of er budget vrijgemaakt kan worden voor betaalde links. Elk geplaatste artikel laat ik rechtstreeks aan jou doorfactureren, zonder mijn tussenkomst. Ik reken dus alleen mijn vaste uurtarief. Omdat ik met veel partijen samenwerk, ontvang je via mij altijd een eerlijke prijs. Naast betaalde links, probeer ik zoveel mogelijk links kosteloos te plaatsen. Bijvoorbeeld door het leveren van een teruglink op een andere website, of met behulp van persberichten, onderzoeken en/of content marketing.

Veelgestelde vragen

Antwoord op je vragen over linkbuilding

Linkbuilding is een stem, in de vorm van link, op een website naar jouw website. Met een link op een website, stuurt dat bedrijf naar Google de boodschap dat ze jouw website eens moeten bekijken. Daardoor groeit jouw populariteit en je betrouwbaarheid.

Linkbuilding is ontzettend tijdrovend, omdat je veel aan het bellen, mailen bent. Je weet vooraf ook niet of je mailactie veel succes op gaat leveren. Verder heeft het ook veel risico als je het op een verkeerde manier doet. Ben je bijvoorbeeld te agressief aan het linkbuilden, waardoor je teveel commerciële anchorteksten gebruikt, dan kan het zijn dat je daarvoor wordt gestraft. Je zal dan merken dat je posities in Google dalen.

Linkbuilding is een manier om je posities te laten stijgen, als je het op de juiste manier aanpakt. Als je dit doet, dan kan het effect snel zichtbaar zijn.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er bestaan helaas geen garanties in de wereld van SEO. Zoekmachine optimalisatie is een voortdurend veranderend proces waarbij je afhankelijk bent van meerdere externe factoren. Bijvoorbeeld: Je concurrentie staat ook niet stil? Ik kan dus wel een schatting doen op basis van bestaande links bij concurrenten, maar als zij in de tussentijd ook aan het linkbuilden zijn blijft er een gat ontstaan.

Daarnaast zijn rankingfactoren niet vastgelegd, en is er niemand die exact weet waar Google naar kijkt. Alle activiteiten rondom SEO zijn gebaseerd op ervaringen en studies die mogelijk alweer verouderd zijn.

Ik kan je dus niet vertellen wanneer je op 1 staat, maar wel dat ik alles op alles zet om het te realiseren.

Na de intake ga ik aan de slag met een voorstel. Dit voorstel is de overeenkomst die ondertekend retour gestuurd moet worden, voordat ik met de werkzaamheden aan de slag ga.

Ook ontvang je in dezelfde mail de algemene voorwaarden, die op mijn werkzaamheden van toepassing zijn. Bij het lezen van de mail en het ondertekenen van het voorstel, ga je akkoord met voorwaarden.

Met een tarief van € 75,00 excl. BTW per uur zijn al mijn eigen kosten inbegrepen. Daaronder vallen ook kosten voor betaalde tools, zoals Semrush, Majestic SEO en Screaming Frog.

Als het nodig is om betaalde artikelen af te nemen voor linkbuilding om zo je autoriteit te vergroten, zal hier een aparte factuur voor worden verstuurd. Facturen voor linkbuilding laat ik rechtstreeks naar je bedrijf doorsturen. Ik kom daar niet tussen, zodat je altijd precies weet welk bedrag ervoor betaald wordt. Zo houd ik het zoveel mogelijk transparant.

Als we betaald linkbuilding gaan doen, is dit altijd in overleg met de klant.