Wat kan je bij mij uitbesteden?

Ik heb ervaring met de volgende SEO activiteiten:

  • Content optimalisatie (schrijven contentpagina’s & blogs)
  • Zoekwoordonderzoek
  • Concurrentie analyse (+ GAP analyses)
  • Onpage optimalisatie
  • Linkbuilding + versterken aurotiteit
  • Technische optimalisatie
  • Conversie optimalisatie
  • Lokale zichtbaarheid vergroten (local SEO)
Jouw SEO uitbesteden?
Mijn werkwijze

Dit kan je van mij verwachten

Als je SEO uitbesteed wil je natuurlijk wel zeker weten dat het werk zo efficiënt mogelijk gebeurd en dat dit gedaan wordt door iemand met voldoende kennis en expertise.

Bij het uitbesteden van SEO begin ik met een uitgebreide audit. Je website beoordeel ik aan de hand van meer dan 100 belangrijke SEO punten om een beeld te krijgen van waar je nu staat. Pas als we dit weten, kunnen we namelijk vooruit kijken. Na de audit ontvang je een SEO rapport en een voorstel voor een planning. Ben je daarmee akkoord? Dan starten we met het vervolgtraject.

1. Kennismaken

Wie heb ik tegenover me, wat zijn je doelstellingen en waar wil je online naar toe?

2. Uitgebreid consult

Hoe staat jullie website er nu voor, wie is je doelgroep, wie zijn je concurrenten en waar liggen de kansen?

3. Planning

Wat gaan we de komende maanden doen en hoe komen we tot het beste resultaat?

4. Rapportage

Maandelijks ontvang je een rapport met de vorderingen en kunnen we evt bijsturen.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over SEO uitbesteden?

Ik hanteer een vast tarief van € 75,00 excl. BTW per uur. Het aantal te besteden uren per maand is afhankelijk van je wensen en de haalbaarheid van je doelstellingen. Tijdens een intakegesprek gaan we dieper in op de mogelijkheden. Als blijkt dat de doelstellingen niet in lijn zijn met het budget, geef ik dit ook direct aan. Je betaalt dus alleen als ik er zelf ook in geloof.

Ik werk niet met lange contracten, maar plan de werkzaamheden een kwartaal vooruit. Je kunt elke maand de samenwerking beëindigen, met een opzegtermijn (of eigenlijk: afrondingsperiode) van een maand.

Mijn doel is niet om lange contracten te verkopen, maar op basis van wederzijds tevredenheid te gaan voor een duurzame samenwerking.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er bestaan helaas geen garanties in de wereld van SEO. Zoekmachine optimalisatie is een voortdurend veranderend proces waarbij je afhankelijk bent van meerdere externe factoren. Bijvoorbeeld: Je concurrentie staat ook niet stil? Ik kan dus wel een schatting doen op basis van bestaande links bij concurrenten, maar als zij in de tussentijd ook aan het linkbuilden zijn blijft er een gat ontstaan.

Daarnaast zijn rankingfactoren niet vastgelegd, en is er niemand die exact weet waar Google naar kijkt. Alle activiteiten rondom SEO zijn gebaseerd op ervaringen en studies die mogelijk alweer verouderd zijn.

Ik kan je dus niet vertellen wanneer je op 1 staat, maar wel dat ik alles op alles zet om het te realiseren.

Na de intake ga ik aan de slag met een voorstel. Dit voorstel is de overeenkomst die ondertekend retour gestuurd moet worden, voordat ik met de werkzaamheden aan de slag ga.

Ook ontvang je in dezelfde mail de algemene voorwaarden, die op mijn werkzaamheden van toepassing zijn. Bij het lezen van de mail en het ondertekenen van het voorstel, ga je akkoord met voorwaarden.

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het Nederlands vertaalt: Zoekmachine optimalisatie. Hieronder verstaan we alle activiteiten die gedaan worden om je posities in Google te verbeteren. Dan hebben we het specifiek over het gratis (organisch) gedeelte in Google.

SEA, of Google Ads, staat voor Search Engine Advertising en daarmee bedoelen we de advertentieblokken die boven het organische gedeelte in Google staan.

CRO staat voor Conversion Rate Optimization, oftewel Conversie percentage optimalisatie, kort gezegd: Conversie optimalisatie. CRO is bedoeld om de bezoeker op je website sneller te laten converteren en iets te laten kopen of contact op te laten nemen.

Naast SEO denk ik ook mee om je CRO zo goed mogelijk te verbeteren. Hoewel ik hier niet in gespecialiseerd ben, kan ik er wel een duidelijke mening over geven.

Ja. Een goed resultaat valt of staat bij de basis. Je kunt pas starten als de basis goed is. Dus met een consult nemen we de website eerst volledig onder de loep en bekijken we wat er moet worden verbeterd, voordat we zo efficiënt mogelijk kunnen starten met de maandelijkse werkzaamheden.

Na de intake heb ik ongeveer een week nodig om de uitgebreide consult goed door te kunnen voeren en je van een helder opgesteld rapport te voorzien.

Met een tarief van € 75,00 excl. BTW per uur zijn al mijn eigen kosten inbegrepen. Daaronder vallen ook kosten voor betaalde tools, zoals Semrush, Majestic SEO en Screaming Frog.

Als het nodig is om betaalde artikelen af te nemen voor linkbuilding om zo je autoriteit te vergroten, zal hier een aparte factuur voor worden verstuurd. Facturen voor linkbuilding laat ik rechtstreeks naar je bedrijf doorsturen. Ik kom daar niet tussen, zodat je altijd precies weet welk bedrag ervoor betaald wordt. Zo houd ik het zoveel mogelijk transparant.

Als we betaald linkbuilding gaan doen, is dit altijd in overleg met de klant.